Nieuws

Wij houden u u op de hoogte van branche nieuws, wetenswaardigheden en kennis om u te informeren over alles op het gebied van Huid-, Laser- en Oedeemtherapie.

Op door Patrice van Schuppen

Er moet me toch even iets van het hart. Ik vind het toch een vreemde gang van zaken: oedeemtherapie. Huidtherapie betreft alles in en op de huid, huidadnexen (haren, zweetklieren, talgklieren en nagels), vocht IN de huid maar ook het onderhuids bindweefsel (fascia). Oedeemtherapie is een onderdeel van onze 4 jarige hbo-opleiding tot huidtherapeut en het wordt niet zoals bij fysiotherapeuten in een opleiding van 4 maanden onderwezen. En hier zit hem nu juist het probleem: oedeemtherapie behoort niet tot de basisopleiding van een fysiotherapeut. Veel fysiotherapeuten denken zelfs dat wij de oedeemtherapie ook als cursusje er ergens bij doen. Het spijt me, deze maand wordt het even een ander verhaal van mij.

Op door Patrice van Schuppen

Xanthelasma zijn goedaardige gele/oranje achtige vetophopingen in de huid. De bultjes of plakkaten ontstaan spontaan op de bovenste oogleden, onderste oogleden en/of zijkanten van de neus.